MANİSA / ALAŞEHİR - Girelli Şehit Mehmet Şimşek Ortaokulu

Okul Tarihçesi

OKULUMUZUN  TARİHÇESİ

Okulumuzun ilk kuruluşu 1960 yılı olup, o yıllardaki okul binası şuan Afşar Barajı’nın suları altında kalmıştır.

1977 yılında şuan kullanılan yeni okul binası yapılmış ve halen  bu binada eğitim- öğretime devam edilmektedir.

1997 yılında 8 yıllık kesintisiz eğitime geçildikten sonra kaymakamlık ve muhtarlığın  çalışmalarıyla 2005 yılında okul bahçesine 3 derslik daha yapılmıştır.

Bu tarihten itibaren 9 derslik , 1 anasınıfı  olmak üzere toplam 10 derslikte eğitim öğretime devam edilmektedir.

OKUL İSMİNİN  KAYNAĞI

Okul, ismini köyün isminden dolayı almıştır. Köyün isminin kaynağıyla ilgili en kuvvetli rivayet şudur :  Köyün adının   GİR ve ELLİ kelimelerinin birleşmesiyle meydana geldiği sanılmaktadır. Eski tarihlerde bir kumandan askerler için  bu köyün girişinde  GİR ELLİ demesiyle bu isim anıla geldiği köylüler arasında söylenir.

Oklumuza ismini veren Şehidimizin bilgileri:

Adı Soyadı: Mehmet Şimşek

Baba Adı: İbrahim

Anne Adı: Fatma Ana

Rütbesi: Piyade Komando Er

Birliği: Dağ Komando Tugay Komutanlığı-HAKKARİ

Medeni Hali: Bekar

Şaadet Yeri ve Tarihi: Hakkari-Otluca Mevkii-24/08/1996

Mezarının Bulunduğu Yer:Alaşehir-Girelli Köyü Mezarlığı

9 Haziran 1975 yılında Manisa İli, Alaşehir İlçesi Girelli Köyünde doğdu. İlk öğrenimini kemdi köyünde tamamladı.

1995 yılında kutsal vatani görevini yapmak üzere 1975/1 tertip olarak Isparta Dağ Kpmando Tugay Eğitim Merkezi Eğitim Tabur Komutanlığında silah altına alındı. Acemi eğitimini burda tamamladı. Buradan Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı Havan Bölüğü emrine dağıtım oldu.

Tarih boyunca milletimizi yıkmak, milletimizi parçalamak isteyenlere karşı Milli Kurtuluş Savaşında olduğu gibi Milli Birlik ve Beraberlik içinde ulaştık. Bugün de bu uğurda bölücü terör eşkıyası ile mücadele edilmektedir.

24 Ağustos 1996 günü Hakkari-Merkez-Yukarı Otluca Köyü Kırmızı Tepe Mevkiinde pkk törör örgütü ile çıkan çatışmada vurularak şehit olmuştur.

28.08.1996 günü cenazesi köyünün mezarlığına defnedildiği gün babası da vefat ediyor.

Şehidimiz annesine her zaman şunu söylemiştir.

"Anne benim adım tarihlere yazılacak, sonsuza kadar anılacak."

Bizler de şehidimizin bu isteği üzerine köyümüz< ilköğretim okuluna adını verdik.

Bayrakları bayrak yapan, üstündeki kandır.

Toprak...Eğer uğrunda ölen varsa vatandır.

RUHUN ŞAD...MEKANIN CENNET OLSUN.

Yayın: 05.04.2024 - Güncelleme: 05.04.2024 12:41 - Görüntülenme: 26